Stage lopen bij Nivel

Dag 1: Mijn stage is gestart

Aangenaam, mijn naam is Jelle. Ik studeer commerciële economie aan het Avans in ’s-Hertogenbosch. Na mijn studie wil ik graag een baan in de sales. Eind augustus ben ik met mijn stage gestart bij Nivel, hier werk ik samen met één andere stagiair en twaalf collega’s verdeeld over 3 regiokantoren. Ikzelf ben werkzaam vanaf kantoor Eindhoven. De twee andere kantoren zitten in Breda en Utrecht.

Stage bij Nivel

Als stagiair doorloop je alle werkzaamheden die een Junior Consultant bij Nivel heeft. Je krijgt dagelijks te maken met koude of warme acquisitiegesprekken, relatiebeheer, klantbezoeken, intakegesprekken met kandidaten en andere commerciële uitdagingen. Bij een stage hoort natuurlijk een stageopdracht. Mijn stageopdracht moet ervoor zorgen dat er meer traffic naar de website komt. Door de vrijheid die je bij Nivel krijgt kan je je hele stage zelf invullen.

Vandaag ben ik druk met klanten bellen om te vragen hoe het met de personeelsbezetting gaat. Ik combineer de werkzaamheden met mijn stageopdracht. Voor mijn stageopdracht ga ik analyses uitvoeren vanuit Google Analytics. Bijvoorbeeld: Welke pagina’s op de website worden veel bezocht? Of welke juiste zoekwoorden kan ik gebruiken om de juiste klanten naar de website te genereren?

Mijn werkzaamheden

Ik vind het interessant om te zien hoe iedereen zijn eigen ding doet en zijn eigen taken uitvoert. Deze week ga ik op klantbezoek bij aannemers, ingenieursbureaus en adviesbureaus. Het is namelijk van belang dat je je klanten door en door kent. Door nauw contact met de klant kom je betrouwbaar en transparant over. Dit zijn ook de kernwaarden van Nivel.

Ik krijg uitleg over het CRM-systeem, hoe je acquisitiegesprekken voert (zowel koud als warm), de achterkant van de website en nog veel meer. Het CRM-systeem van Nivel is een duidelijk systeem. Ik heb niet lang nodig gehad om ermee te kunnen werken. Ook heb ik het idee gehad dat Nivel met blogs moet gaan werken. Blogs zijn het ideale middel om je merk te versterken en meer traffic te genereren. Door consistent te bloggen groeit het organische verkeer naar de website. Het leuke is dat ik de blogs zelf mag vormgeven. Daarbij houd ik wel altijd rekening met de huisstijl en het design van Nivel.

Geen dag hetzelfde tijdens stagelopen bij Nivel

Wat ik direct al heb gemerkt is dat geen dag hetzelfde is bij Nivel. Dat werkt voor mij prima, want ik ben geen persoon die acht uur per dag hetzelfde kan doen. Per dag bekijk ik welke taken ik ga oppakken. Dit doe ik aan de hand van mijn planning en die van mijn collega’s.

Hoe verder ik ben in mijn stage, hoe meer verantwoordelijkheid ik krijg. Je bent hier namelijk geen stagiair voor alleen de koffie en kopieën. Als stagiair doorloop je alle werkzaamheden die een Junior Consultant bij Nivel heeft. Je krijgt dagelijks te maken met koude of warme acquisitiegesprekken, relatiebeheer, klantbezoeken, intakegesprekken met kandidaten en andere commerciële uitdagingen. Door mijn zelfgekozen stageopdracht leer ik ook super veel over SEO en SEA campagnes.

Voor feedback of hulp kan ik altijd bij mijn begeleider terecht. Eigenlijk kun je binnen Nivel wel bij iedereen terecht. Alle collega’s zijn erg open en vriendelijk en staan altijd klaar om je te helpen of je vragen te beantwoorden.

Voortgang stage

De tijd vliegt voorbij hier bij Nivel. Als ik nu terugkijk op de 3 maanden hier, zijn ze voorbij gevlogen. De diversiteit in de werkzaamheden en opdrachten zorgen ervoor dat ik al veel heb geleerd.

 

Wil jij nou ook stagelopen bij Nivel?

Neem dan contact op via de link!

https://nivelgroep.nl/contact/