Stage lopen bij Nivel

Dag 1: Mijn stage is gestart

Aangenaam, mijn naam is Sander. Ik studeer commerciële economie aan het Avans, in Breda. Na mijn studie wil ik graag een baan in de sales en marketing. Eind januari ben ik met mijn stage bij Nivel gestart, hier werk ik samen met 15 collega’s, verdeeld over 3 regiokantoren. Ikzelf ben werkzaam vanuit het kantoor in Breda. De twee andere kantoren zitten in Eindhoven en Utrecht.

Stage lopen bij Nivel

Als stagiair doorloop je alle werkzaamheden die een Junior Consultant en Marketeer bij Nivel heeft. Je krijgt dagelijks te maken met acquisitiegesprekken, klantenbezoek, intakegesprekken met kandidaten, social media bijhouden en c
ontentbedenken en maken. Bij Nivel wordt je gezien als een collega en niet als een stagiair. Zo mocht ik ook mee met een aantal collega’s naar een vakbeurs en klantgesprekken. Hierdoor krijg je ook veel afwisseling en zit je niet elke dag op kantoor.

Bij een stage hoort ook een stageopdracht vanuit school. Mijn stageopdracht is ervoor zorgen dat er meer interactie met onze volgers op de social media kanalen krijgt. Door de vrijheid die je van Nivel krijgt, mag je zelf invullen wanneer je aan je onderzoek wilt werken.

Mijn werkzaamheden

De eerste weken van de stage vlogen voorbij! Ik heb kennisgemaakt met de wereld van klantbezoeken bij aannemers, ingenieursbureaus en adviesbureaus. Ik was gefascineerd door de manier waarop iedereen zijn eigen taken uitvoerde en hoe ze hun werkzaamheden op elkaar afstemmen. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe belangrijk het is om je klanten contact goed bij te houden en dat kan leiden tot betrouwbaarheid en transparantie in een samenwerking. 

Bij Nivel zijn betrouwbaarheid en transparantie ook kernwaardes. Tijdens mijn eerste weken heb ik dan ook veel geleerd over hoe Nivel deze waarden in de praktijk brengt. Zo kreeg ik uitleg over het CRM-systeem, het voeren van acquisitiegesprekken (zowel koud als warm), de achterkant van de website, klanten- en kandidaten gesprekken, bijhouden van de social media kanalen en nog veel meer. 

Bij Nivel kreeg ik ook de kans om mijn eigen ideeën te delen. Ik merkte bijvoorbeeld op dat Nivel nog niet actief was met blogs. Ik stelde voor om met blogs te gaan werken, omdat deze een ideaal middel zijn om je merk te versterken en meer traffic te genereren. Door consistent te bloggen, kan het organische verkeer naar de website groeien. En het leukste was nog wel dat ik zelf de blogs mocht vormgeven! Natuurlijk hield ik daarbij wel rekening met de huisstijl en het design van Nivel.

een dag als stagiair bij Nivel

Binnen mijn werkzaamheden bij Nivel is geen dag hetzelfde. Dit sluit perfect aan bij mijn persoonlijkheid, omdat ik behoefte heb aan variatie in mijn werk. Elke week plan ik mijn taken in overleg met mijn collega’s en bepaal ik aan de hand daarvan welke taken ik ga uitvoeren. Dit stelt mij in staat om effectief te werken en mijn doelen te bereiken.

Tijdens mijn stage bij Nivel heb ik de kans gekregen om te werken als consultant en marketeer. In het begin waren mijn taken nog minder complex, zoals het gebruiken van het CRM-systeem en het ondersteunen van mijn collega’s. Maar naarmate mijn stage vorderde en ik meer ervaring kreeg, kreeg ik ook steeds meer verantwoordelijkheden en taken toegewezen.

Ik toonde mijn inzet en interesse in het vakgebied, wat ervoor zorgde dat mijn begeleider Pieter Jonker mij steeds meer uitdaagde en betrok bij complexere opdrachten. Zo mocht ik bijvoorbeeld meedenken over de strategieën voor het benaderen van nieuwe kandidaten en mocht ik zelf opdrachten bedenken waar ik een positief effect uit wilde halen voor Nivel.

Wil jij nou ook stagelopen bij Nivel?

Neem dan contact op via de link!

https://nivelgroep.nl/contact/