Tips voor een sollicitatie

Hoe laat jij de beste versie van jezelf zien tijdens een sollicitatiegesprek? Daar helpt Nivel je graag mee. Ga je via ons op sollicitatie? Dan sluit een van onze consultants altijd aan bij het gesprek. Wij helpen je bij de voorbereiding van het gesprek en we kennen de opdrachtgever door en door. Lees verder als je nieuwsgierig bent naar een aantal van onze sollicitatietips die je kunnen helpen. Hierdoor laat jij de beste versie van jezelf zien in je eerstvolgende sollicitatiegesprek.

Tip 1: Motivatiebrief

Een motivatiebrief beschrijft waarom jij solliciteert op een bepaalde functie. Waarom heb jij interesse in deze baan? En wat is jouw toegevoegde waarde voor de organisatie? De juiste adressering, een duidelijke aanleiding en de reden van je solliciteren maken samen dat je de juiste interesse wekt bij de desbetreffende opdrachtgever. Laat zien wie je bent en wat je ambitie is. Vind je het nou super lastig om iets over jezelf te moeten zeggen? Vraag dan je omgeving waar jouw kwaliteiten liggen.

Tip 2: LinkedIn up-to-date

Hoe up-to-dat is jouw LinkedIn profiel? Tegenwoordig is dit erg belangrijk. Bedrijven nemen tegenwoordig altijd even een kijkje op je profiel voordat je op sollicitatiegesprek komt. Zorg dat je met een paar steekwoorden beschrijft wie je bent en wat jouw expertise is. Vermeld je actuele werkervaring en voeg andere relevante ervaringen aan je profiel toe. Benoem ook vooral je skills. Dit zijn competenties waar bedrijven en recruiters op kunnen zoeken.

Tip 3: Sollicitatie doormiddel van een video

Wat we steeds vaker zien is een videosollicitatie. Wil je hiermee veel indruk maken? Let dan op je taalgebruik, houd er rekening mee wat er zichtbaar is op de achtergrond en de kwaliteit van het filmpje. Zorg voor een persoonlijk gevoel en hou je verhaal kort en krachtig. Heb je inspiratie nodig? Bekijk dan op YouTube wat voorbeelden van een videosollicitatie en wie weet haal jij hier wel een briljant idee uit.

Tip 4: Kleding

Je bent uitgenodigd voor een gesprek. Superleuk! Je kledingkeuze beïnvloedt je sollicitatie zowel positief als negatief. Draag kleding waar je je goed in voelt, maar zorg wel dat jij er verzorgd en netjes uitziet. Ook als het een sollicitatiegesprek via Teams.

Door deze tips van team Nivel kan jouw sollicitatie niet meer fout gaan. Mocht je nog vragen hebben dan staan wij klaar om jou te helpen!